torsdag 22 februari 2018

SJR och Coor är generösa med utdelningarna

Idag presenterade både SJR in Scandinavia och Coor Service MGT sina årsrapporter, och således har (nästan) samtliga av bolagen i Utdelningsportföljen summerat 2017 och meddelat kommande utdelningar.
Jag skriver nästan alla då endast Nobina saknas och här kommer rapporten först i början av april. Både SJR och Coor prickar eller är bättre än analytikernas förväntningar, och detta syns såklart även i utdelningarna.

SJR höjer utdelningen med 35 öre till 2:90 kronor vilket ger en utdelningstillväxt om 14%. Beräknat på gårdagens slutkurs motsvarar det en direktavkastning om 6,2%.

Coor ger även i år en bonusutdelning vilket såklart är glädjande. Ordinarie utdelningen höjs med 25 öre till 1:80 kronor vilket ger en utdelningstillväxt på 16%. Bonusutdelningen höjs med 75 öre till 2.20 kronor vilket ger en tillväxt med hela 52%! Den totala utdelningstillväxten slutar på 33% vilket är makalöst bra!
Coor delar totalt ut 4 kronor per aktie vilket ger en direktavkastning på 6,3% beräknat på 63 kronor vilket var slutkursen igår.

Båda bolagen dela ut i början av maj.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar