tisdag 17 april 2018

Ny historisk milstolpe nådd

Idag nådde Utdelningsportföljen en ny historisk milstolpe då portföljen för första gången värderas till över 200 000 kronor!
Jag vill främst tacka dagens utdelningar från Holmen och Telia som hjälpte till att putta värdet över den magiska gränsen. Det är en stor dag och kommer firas med att jag köper lite fler aktier. :)

Lite historik över Utdelningsportföljens värdering hintar om en positiv trend:

- Utdelningsportföljen startades i januari 2016. Det tog 286 bankdagar för portföljen att nå den första viktiga milstolpen på 100 000 kronor i februari 2017.
- Milstolpen på 150 000 kronor nåddes i september 2017 vilket var 152 bankdagar sedan den tidigare milstolpen på 100 000 kronor samt 437 bankdagar efter portföljstart.
- Det har idag gått 138 dagar sedan senaste milstolpen på 150 000 kronor nåddes. Utdelningsportföljen startades för 575 bankdagar sedan.

Historiken visar att värderingen accelererar och att portföljen bör nå framtida milstoplar med tätare intervall. Det ska bli spännande att se om trenden håller i sig. Om så är fallet bör portföljen nå nästa milstople på 250 000 kronor inom 138 dagar vilket är i mitten av oktober.

Ni kan se båda mina uppnådda och framtida sparmål här.

3 kommentarer:

 1. Roligt att se dina framsteg. Verkar som om ditt kapital accelererat väldigt snabbt. Det är bara att fortsätta, gör sina läxor och försöka att hålla sig ajour om vad som händer i världen så flyter allt på.
  Jag prioriterar mina billiga indexfonder fortfarande, även om just nu rena aktieköp vägt tyngre. Vi har utdelningsmånader nu, och det finns all anledning att le :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din kommentar, VÄL!

   Jag skyndar långsamt och månadsköper för en lagom stor summa som över tid förhoppningsvis växer till sig till en rejäl slant. Har ibland fuskat och ökat insättningarna för att dopa portföljen inför utdelningssäsongen, men annars har jag en rätt strikt strategi som även lämnar en del likvider över i krigskassan.

   Jag sparar också i fonder, även om jag inte skriver om dessa här. Tycker inte fonder är lika spännande som handplockade aktier, men visst ska man inte föringra dess betydelse för ens framtida ekonomiska frihet :)

   Radera
 2. Beroende på vad man har för mål. Om man har för avsikt att bli utdelningsinvesterare så är givetvis aktier ett måste. För egen del har jag många gånger läst; hur väl valda indexfonder oftast slår en egen sammansatt aktieportfölj. Jag har valt att grunda med indexfonder som jag grundligt kollat upp 60% de övriga 40% får utgöras av högutdelande aktier. Vi har en tillfällig sättning just nu, och börsen är volatil. Men jag siktar på att utnyttja konjunkturen och shoppa på mig lite extra under kommande utdelningar.

  Du vet hur det är - återinvestera utdelningarna :)

  MVH VÄL

  SvaraRadera