söndag 8 april 2018

Veckan som gick: Vecka 14

Även denna vecka överskuggades till stor del av påsken och tillhörande ledighet. Jag fick dock en stund över på sofflocket och handlade en bunt aktier för utdelningarna från SEB och Klövern Pref som trillade in under veckan.

Bästa Innehav:
Acando är ett av få innehav som presterat riktigt bra under året. Aktien har hittills gått upp 7%, mycket tack vare veckans uppgång på 3,8% vilket gör att Acando är veckans vinnare bland Utdelningsportföljens innehav.
På andra plats har vi Nobina som rapporterade under veckan och även passade på att höja utdelningen vilket fick aktien att stiga 3,7% under veckan som gick.
Båda aktierna har relativt liten vikt i Utdelningsportföljen med 2,5% vardera.

Sämsta Innehav:
Kindred fortsätter att ha det kämpigt och aktien tappade 1,9% under veckan. Detta är knappast någon katastrof men likväl så placeras aktien i botten när veckan nu ska summeras.
Orsaken till det hela är den osäkerhet som just nu förekommer inför kommande lagändringar som kommer påverka hela bettingbraschen. Lagförslaget som nu är presenterat verkar dock inte avvika nämnvärt från den tidigare kända spellicensutredningen vilket borde lugna marknaden och eventuellt kan vi få se en uppvärdering för branschen i stort.

Utdelningsportföljens Utveckling:
Börsen höll som bekant påskstängt under måndagen och det blev därmed en kort men ändå svajig börsvecka. Man börjar bli van med att index svänger över 1 procent var och varannan dag och håller man bara tungan rätt i mun så går det att göra fina affärer till reapris.

Jag passade själv på att köpa för utdelningarna som betalats ut under de senaste veckorna och jag handlar främst i bolag som delar ut i maj. En viktig del av utdelningsstrategin är som bekant att återinvestera utdelningarna, och passar man på att redan nu investera inkomna utdelningar i bolag som delar ut i närtid ger man ränta-på-ränta-effekten en mycket fin skjuts uppåt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar