söndag 15 april 2018

Veckan som gick: Vecka 15

Ännu en turbulent börsvecka ligger bakom oss. Det känns ändå som att börsen börjar andas lite våroptimism trots osäkerheter som krig och handelskonflikter.
April har historiskt sett varit en bra börsmånad och det ska bli spännande att se om bolagens rapporter för första kvartalet klarar att blåsa upp börsen ytterligare.

Bästa Innehav:
Lite otippat så tar H&M revansch och har stigit med hela 7,1% under veckan. Anledningen till detta är bland annat förhoppningen att bolaget börjar se resultat från de efterfrågade åtgärder som genomförts. Detta har resulterat i höjda rekommendationer från analytiker och långsiktigt kan aktien vara ett bra köp på dessa nivåer.
Det ska även bli intressant att se om ryktet kring pappa Perssons insiderköp stämmer och huruvida detta kan ge aktien ytterligare en skjuts uppåt.

Sämsta Innehav:
I och med att vi just nu är mitt inne i utdelningssäsongen kommer många aktier tappa betydligt i samband med avyttring av utdelningar. Det är således orättvist att kalla Telia och Swedish Match för förlorare även om båda bolagen backat lite mer än den utlovade direktavkastningen.
Kikar vi lite högre upp på förlorarlistan hittar vi Handelsbanken och Swedbank vilka båda gått ner kring 2,5% under veckan. Dessa banker representerar en sektor som gått oerhört knackigt det senaste året. Jag tycker att oron känns obefogad och trycker på köpknappen.

Portföljens Utveckling:
Även vecka 14 avslutas i svag medvind trots att inga utdelningar har trillat in under veckan som gått. Jag är osäker på huruvida jämförande index redan räknat med dessa utdelningar, vilket isåfall skulle förklara varför SIX Portfolio Return Index utvecklats betydligt bättre än Utdelningsportföljen under samma period.
Nästa vecka kommer en stor del av årets beräknade utdelningar in på kontot och jag hoppas få se några röda dagar där man kan återinvestera dessa stålar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar