onsdag 14 februari 2018

Kindred och Swedish Match höjer utdelningarna

I morse rapporterade både Kindred och Swedish Match sina bokslut för 2017 samt presenterade förslag på årets utdelningar. Jag plockade in båda företagen i Utdelningsportföljen i juli och har sedan dess fyllt på månadsvis. Bolagen vägar cirka 2,5% vardera i portföljen.

Kindred bjöd på en riktig toppenrapport med en utdelningstillväxt på hela 76%(!) som grädde på moset. Notera att Kindred delar ut i brittiskt pund och att det således kan förekomma en viss valutaskillnad, som dock beräknas bli minimal.

Swedish Match delar för tredje året i rad ut en bonusutdelning. Totalt sett landar utdelningstillväxten på 4%, vilket är okej med tanke på att bolaget ändå har en hög direktavkastning på över 5%. Delar vi upp utdelningskategorierna har den ordinarie utdelningen en tillväxt på 8% medan bonusutdelningen minskat med ungefär 1%.

I och med Kindreds makalösa utdelningstillväxt har den totala utdelningstillväxten i utdelningsportföljen ökat med över 10% jämfört med förra året. Fem bolag återstår att presentera bokslutsrapporter och mycket kan fortfarande hända, men det känns ändå som att jag kommer nå mitt reviderade mål på 8% i genomsnittlig utdelningstillväxt för året.

1 kommentar:

  1. Roligt att du skriver, och hoppas på att fler hittar din blogg. Har även haft Swedish Match, men sålde för över ett år sedan - men de ger bra utdelningar.

    Mvh VÄL

    SvaraRadera