fredag 26 januari 2018

Telia och Atlas utdelningsskräller

Telia Company meddelade idag att de avser höja utdelningen med 30 öre till 2:30 under 2018. Det är en ökning med 15% vilket måste ses som en riktigt finfin utdelningstillväxt!
Telia tar i dagsläget inte upp mycket av min portfölj, bara 3%, men det känns ändå som att bolaget kanske har lagt sina sämre dagar bakom sig och rapporterar riktigt bra siffror för Q4, vilket ligger till grund för den fina utdelningen.
Det återstår att se hur de klarar sig i den ökade konkurrensen samt om de verkligen har städat rent i farstun i fråga om skumraskaffärer i utlandet, men jag tror och hoppas på att Telia kommer bli en bra och givande tillgång i Utdelningsportföljen över lång tid framöver.

Även Atlas Copco skräller i utdelningsväg med en utdelning på totalt 15 kronor per aktie, varav 8 kronor utgörs av en extrautdelning på 8 kronor. Jämfört med förra årets utdelning på 6:80 kronor ger det en utdelningstillväxt på 120%!
Men, det är ju frågan om en bonusutdelning här och det är som sagt en engångsföreteelse. Den ordinarie utdelningen på 7 kronor innebär en ökning med 3%, vilket är lite mer realistiskt om man ska räkna med långsiktig utdelningstillväxt.

Jag äger inga aktier i Atlas Copco men likväl i Investor där bolaget utgör 20% av substansvärdet. En mycket god dag för oss utdelningsinvesterare!

2 kommentarer:

 1. Visst är det härligt med extrautdelningar!

  Analytikerna träffade ju ganska mitt i prick när det gällde Atlas Copcos xtra utdelning dessutom.

  Med andra ord är det ju bara att glädjas åt en god investering!

  Mvh,

  Atlas Investo

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut trevligt med lite extra grädde på moset :)

   Nu önskar jag bara att Avanza uppdaterar sina nyckeltal till att visa både ordinarie och total utdelning (inklusive bonusar).
   Som det är nu ser DA bättre ut än vad den egentligen är på de bolag som delade ut bonus under 2017.

   Radera