fredag 15 december 2017

Castellum bjuder på både pepparkakor och deg

På jobbet vankas det i dag pepparkakor från fastighetsägaren Castellum, vilket såklart är väldigt uppskattat av flera skäl. Gratis fika klagar man inte över, och det är även intressant att få en inblick i hur företaget vårdar relationen med sina hyresgäster.

Castellum är det största innehavet i min utdelningsportfölj, helt enkelt för att det är ett stort och stabilt bolag med väldigt bra utdelningshistorik.
Faktum är att Castellum tillsammans med Hufvudstaden ligger bäst till bland svenska bolag när det kommer till stabila utdelningshöjningar då båda bolagen har höjt eller behållit samma utdelning i nära 20 år på rad. Ett företag som aldrig sänkt utdelningen är precis ett sådant man vill äga!

Att den imponerande utdelningssviten bryts är inte så troligt och detta skulle isåfall innebära en otroligt prestigeförlust för företagen. Risken är inte överhängande i Castellum som nöjer sig med att endast dela ut 57% av vinsten vilket gör att det finns gott om marginal för utdelningshöjningar i framtiden.

Det räcker att kika på grafen över utdelningar för att rättfärdiga varför Castellum väger uppemot 10% av min utdelningsportfölj:

Mer info on aktien och IR finner ni på Castellums hemsida.

Med detta passar jag även på att önska samtliga trefvlig fredag även om så inte är fallet för de som ligger tungt i H&M.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar