onsdag 28 mars 2018

Veckan som gick: Vecka 12

På grund av soldyrkande och påskfirande på annan ort blir det en aningen försenad tillbakablick på förra veckans börshändelser. Mönstret med breda nedgångar som vi sett under tidigare veckor har spätts på även under vecka 12. Lägg därtill enligt mig väldigt överdrivna ras till följd av bolagens exdagar så har vi förra veckans börsutveckling i en laxask.

Bästa Innehav:
För första gången sedan jag började rapportera veckovis så ligger i stort sett alla innehav i Utdelningsportföljen på minus efter veckans handel. Den enda ljusglimten i mörkret var denna vecka Saltängen Property Invest som hade en uppgång på 0,16%. Inte mycket att hurra över.

Sämsta Innehav:
Det är ingen hemlighet att de svenska storbankerna kämpar i uppförsbacke, och det är uppenbart att många ägare suttit på innehav primärt för att få del av utdelningarna. Så fort Handelsbankens exdag inföll och aktien inte längre handlades med rätt till utdelning, föll aktien rejält och avslutar veckan på -12,5%. Detta efter att aktieägarna fått ut en direktavkastning på nära 7%. Enligt mig helt orimligt, men jag tackar för det och passar på att återinvestera utdelningen till riktigt bra rabatt.

Portföljens Utveckling:
Ännu en vecka med röda siffror läggs till handlingarna. Indexrörelserna är rätt kraftiga på grund av oron kring ett handelskrig mellan USA och Kina, och utlöpt rätt till att ta del av storföretagens utdelningar bidrar till att sänka aktierna ytterligare.
Jag som är långsiktig och har en stabil båt att sitta i, tackar för köpläget och med utbetalda utdelningar är det ett ypperligt tillfälle att återinvestera dessa i bolag som ännu inte har haft årsstämma och exdag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar