måndag 12 mars 2018

Veckan som gick: Vecka 10

En överraskande stark börsvecka läggs nu till handlingarna och OMX30 ligger återigen på plus för året efter de senaste veckornas skakiga resa. Såklart så fick även Utdelningsportföljen sin beskärda del av börsglädjen och jag ligger (återigen) än så länge på plus i år.

Bästa Innehav:
Skogssektorn gick starkt förra veckan och BillerudKorsnäs, som sedan tidigare varit en stark kandidat till uppköp, drog iväg rejält och avslutade veckan på +6,4%. Det är en liten revansch av bolaget som fått mycket stryk under året. Jag plockade in bolaget under hösten då BillerudKorsnäs är verksamma i en bra bransch, har en bunt intressanta nya produkter på gång samt en mycket gedigen utdelningshistorik.
Även Skanska gick bra och slutade på 5,7%, vilket också bör ses som en efterlängtad återhämtning. Även om analytikerna är tveksamma till köp av aktien fortsätter Lundbergs köpa aktier och jag är benägen att haka på.

Sämsta Innehav:
För andra veckan i rad ligger Drillcon i botten med en nedgång på -2,2%. Aktien är väldigt illikvid och då blir det lätt rejäla svängningar i kursen.
Utöver Drillcon är det bara Coor som återfinns på förlorarlistan, i övrigt slutade alla innehav i Utdelningsportföljen veckan på plus!

Portföljens Utveckling:
Som sagt en stark vecka men det återstår att se om det här är ett steg framåt vilket kommer följas av två steg bakåt. Börsåret har varit väldigt volatilt och det finns inga säkra hamnar för en stackars utdelningsportfölj. En långsiktiga sparplan och disciplinen att hålla sig till den ursprungliga strategin erbjuder dock en bra livboj när det blåser som värst.
Utdelningssäsongen är stundande vilket är mycket glädjande, men även rapportperioden för Q1 står för dörren och det ska bli intressant att se om bolagen kan leverera siffror som är bra nog för att driva på ytterligare bullmarknad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar