söndag 25 mars 2018

Avanzapodden och annat kul

Nicklas Andersson, som vid det här laget är ett välkänt ansikte med en lika välkänd norrlandsröst, har tillsammans med Avanzas nya sparekonom Johanna Kull precis dragit igång en rykande färsk podcast vid namn Avanzapodden.
Nicklas har under året varit upptagen med att driva Investerarens podcast där han fått hålla låda alldeles själv. Jag har saknat hur han och dåvarande kollegan Philip Scholtzé munhöggs och tog den numera nedlagda podden PrataPengar till nya höjder, så jag ser fram emot att återigen få höra Nicklas gå loss i dialogsformat.

Det ska bli intressant att se hur den nya podden tar form där Nicklas och Johanna lovar att snacka om det mesta som har med privatekonomi i stort att göra. Den erfarne vet att det inte går någon brist på svenska podcasts som riktar in sig på ekonomi och börs, och Avanzapodden kommer nischa sig genom att ha betydligt kortare avsnitt och mer diversifiering.

Ni kan lyssna på första avsnittet av Avanzapodden här:


När vi ändå är inne på ämnet podcasts så vill jag passa på att tipsa om några av de ekonomipoddar som jag gillar mest och som jag tycker är värda ett par timmar av er tid varje vecka.

Till att börja med så gör det till en vana att lyssna på SparpoddenNordnets sparekonom Jocke Bornold och Alexander Gustavsson är mycket kunniga och delar varje vecka med sig av sina synpunkter på både den globala och lokala finansmarknaden, samt av mer eller mindre matnyttiga tips för privatekonomin.

Fill or Kill är en podcast som har rullat sedan urminnes tider och drivs av tre anonyma "traders", som de själv föredrar att kalla sig. Podden är inget för den fartblinde för här går det undan på värsta Östermalmsdialekt. Trots detta är podden både underhållande och matnyttig, och även om åsikterna stundvis balanserar på gränsen till hybris så vet grabbarna oftast vad de snackar om.

Av en händelse så möts just Sparpodden och Fill or Kill i ett gemensamt avsnitt som kom under veckan. Förutom att det är ett väldigt kul initiativ så får vi här ta del av en mer ödmjuk och nyanserad sida av båda läger, och det avsnittet är självklart värt att lyssna på här:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar