tisdag 25 september 2018

Resurs meddelar utdelningen för Q4

Styrelsen i Resurs Holding har meddelat att bolaget under hösten avser dela ut 1,65 krona per aktie och X-dagen är satt till måndag den 8 oktober. Den extra bolagsstämman hålls den 5:e oktober och då väntas utdelningen klubbas igenom.

Detta är alltså den senare halvan av interimsutdelningen. Tillsammans med utdelningen som betalades ut i slutet av april har bolaget under året delat ut totalt 3,45 kronor. Med dagens aktiekurs på 67 kronor ger det en direktavkastning på 5,1%.

I och med denna utdelning beräknas Utdelningsportföljen erhålla totalt 10 901 kronor i utdelningar under året. Vid nyår satte jag målet att nå minst 10 000 kronor i erhållna utdelningar, ett mål som jag senare under året reviderade till 11 000 kronor.
Det är väldigt nära att jag når även detta mål och det återstår bara 8 innehav i portföljen som har slantar kvar att dela ut innan 2018 är till ända. Bland dessa märks främst Investor, Telia och HM men även trion preferensaktier bestående av Akelius, Klövern och Volati.

2 kommentarer:

  1. Hej Prepper.

    Kul att det går framåt med ditt sparande. Inte långt till 11000 nu. Fortsatt lycka till med utdelningarna :-)

    Mvh Slimis

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Slimis och tack för din kommentar!
      Det är väldigt kul att se mitt utdelningsträd växa så det knakar :) I det här tempot borde det inte vara någon omöjlighet att nå 15 000 i totala utdelningar under 2019. Tack för lyckönskningen!

      MVH Prepper

      Radera