lördag 1 september 2018

Utdelningsportföljen - Månadsrapport augusti

Sommaren är slut men börshumöret har varit fint augusti igenom och kulminerade med att OMX30 gick upp i hela 10 dagar i rad innan sviten slutligen bröts den 30 augusti.
Nu när september står för dörren blir det intressant att se om det goda humöret håller i sig. Historiskt sett har hösten varit en fin period för börsen men som med allt annat börsrelaterat så är historiken ingen garanti för framtiden.

Ändringar i Utdelningsportföljen:
Efter sommarens avyttringar i Dedicare och Drillcon har augusti varit en lugnt månad på försäljningsfronten. Min strategi med månatliga köp rullar på som vanligt och fokus har legat på främst Kinnevik, Latour och Telia där merparten av månadens inköp gjorts.
Investor som annars är ett obligatoriskt inköp har handlats för en bra bit över 400 kronor, och även om aktien fortfarande handlas med substansrabatt så har inte priset varit lika lockande efter att kursen gått upp nästan 9% under augusti.

Utdelningar:
Sommarstiltjen råder även under augusti men Kinneviks utdelning av MTG dopade månadens utdelningar rejält. Jag är inte intresserad av att ha MTG i Utdelningsportföljen och sålde aktien direkt när den trillade in i portföljen.

Augusti
Aktie20182017Ändring %
Akelius Pref13510035%
Kinnevik - MTG316--
Kinnevik - MTG FRAKTION29--
Kinnevik - MTG SR 110--
Volati Pref1009011%
Summa590190211%
Ackumulerad utdelning
20161654
20176216
20189155
Summa utdelningar sedan portföljstart17025

Portföljens utveckling:
Den fina utvecklingen har som sagt hållit i sig även under augusti vilket resulterat i att Utdelningsportföljen nådde nytt ATH i slutet av månaden. Senaste detta hände var i juli och det rekordet blev med andra ord väldigt kortlivat.
Enligt Avanzas grafer nådde portföljen även två nya milstolpar under augusti, 45% och 50% utveckling sedan start. Dessa uppnådda mål har jag noterat bland mina övriga sparmål som ni hittar här.
Hittills har året bjudit på en rejäl bergochdalbana och Utdelningsportföljen går segrande ur sommarens fajt med jämförande index. Index världen över handlas dock på rekordnivåer och det är inte alltför otänkbart att vi kommer få se en rejäl sättning under månaderna som kommer. När så sker har jag min krigskassa i högsta hugg och kommer fynda loss som aldrig förr!
Om en snar vecka är det återigen riksdagsval och det återstår att se hur detta påverkar börsen. Min gissning är: knappt ett dugg.

2 kommentarer:

  1. Grattis, riktigt fin utveckling i utdelningsportföljen! Sommarens börs har verkligen varit uppåt! :)

    Med vänlig hälsning Frihetsmaskinen

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för din kommentar! Jo det har rullat på bra under sommaren :) Det är dock inte utan att man blir lite kluven då man är glad över att se sitt innehav öka i värde samtidigt som man inte vill betala ett högre pris när det väl är dags att fylla på med fler aktier.

      MVH Prepper

      Radera