torsdag 13 juli 2017

Hur är läget i gamingportföljen?

Först och främst vill jag reda ut att gaming är sektorn som är inriktad på dataspel i alla dess former, om det så är på PC, smartphone eller spelkonsol. Vi kan även kalla den för dataspelsbranschen för att undvika missförstånd.

Betting är en helt annan bransch som är inriktad på casino och hasardspel, t.ex Evolution Gaming Group eller Kindred Group. Dessa branscher har ingenting med varandra att göra, förutom att folk har ovanan att klumpa ihop dessa i en s.k. spelbransch. Skärpning på detta (även om finansbranschens reportrar och skribenter nu börjar fatta galoppen)!

Karl Armfelt har med gott resultat varit med och rattat fonden Swedbank Robur Ny Teknik som på 1 år avkastat i runda slängar 49%. Inte illa! Fonden är främst inriktad på nordiska bolag med stort teknikinnehåll, och i detta segment passar dataspelsbolag som handen i handsken.


Det har väl knappast undgått någon hur bra denna dataspelsbransch utvecklats under de senaste åren, och aktiernas värdering har hängt med. Karl är med andra ord någon som har mycket bra koll på dataspelsbranschen när det kommer till både bolag, utbud och aktier!

Även i sommar gästades EFN av Karl som fick dela ut ris och ros till några av världens största och mest spännande dataspelsbolag.
Det hela kan summeras med en 10-gradig skala där Karl rankar de bolag vars aktier är mest intressanta just nu:


Kanske något att tänka på när man ser över portföljen under sommaren? Lite tråkigt att högst rankade Frontier handlas på brittiska börsen med väldigt låg omsättning, men just därför är aktien extra intressant då den ännu inte är upptäckt av den stora massan.

Strax därefter kommer våra svenska bolag Paradox och THQ, som har vettiga värderingar samtidigt som de har stabila produktportföljer.
På skalans nedre halva hamnar jänkarna och ett polskt bolag. Anledningen till den låga graderingen är främst höga värderingar, och CD Project Red har ingen bredd av produkter vilket medför högre risk.

Starbreeze som under året presterat sämst av de aktier som ingick i förra sommarens portfölj får inte ens vara med i graderingen, vilket är lite underligt då bolaget verkligen har framtiden för sig med en mängd intressanta spelsläpp.

Ni hittar hela avsnittet hos EFN.

Update:
Armfelt har nu uttalat sig på om var Starbreeze skulle passa in på den tiogradiga skalan:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar