tisdag 22 maj 2018

Veckan som gick: Vecka 20

Ännu en sent omsider inlämnad rapport men jag skyller på vädret som inte bjuder in till mer datorsittande än nödvändigt. Börsen har under senaste tiden lättats av uppskjutet handelskrig och man kan väl säga att humöret är riktigt fint, som så brukar vara i maj.
Det återstår väl att se om vi kommer få en positiv börssommar för en gångs skull. Jag hoppas dock på en avkylning som kan motivera ytterligare köp i några av de bolag jag gillar bäst men som även haft en raketutveckling under de senaste månaderna.

Bästa Innehav:
Dedicare hade en riktig revanschvecka och rusade hela 18%! Jag har försökt finna en anledning till detta men inte kommit på vad det är som motiverat uppgången i denna aktie med relativt låg omsättning. Kanske får vi svar under veckan som kommer om det kan röra sig om insiderhandel eller om någon annan aktör köpt in sig i bolaget.

Sämsta Innehav:
Det var knappt några röda siffror att snacka om denna vecka men Coor var aktien som presterade sämst med en nedgång på 2,5%. Bolagets enda PM under veckan offentliggjorde ett nytt avtal med Storebrand som bara kan ses som något positivt. Det verkar inte finnas någon motivering till någon negativ utveckling så det lutar helt enkelt mot att det rör sig om gammal god sjögång.

Portföljens Utveckling:
Portföljen tuffar på lugnt och fint och slog under veckan nytt all time high. Sedan milstolpen på 200 000 nåddes har värdet på portföljen ökat med ytterligare 5%.
Ungefär 75% av årets utdelningar är nu inkomna men jag har haft det lite svårt med köpknappen då sommaren är stundande, och därmed kan betydligt bättre ingångslägen visa sig. Jag sitter hellre på likviderna än stressar ut dessa på marknaden och inväntar bättre köpläge. Det är en vanlig företeelse såhär när utdelningssäsongen i stort sett är över, man blir lite virrig med vad man ska göra härnäst. Så jag passar på att dra mig ut i solen och svalkar mig med en glass istället, det får också ses som en bra investering. 😎

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar