onsdag 30 maj 2018

EFN snackar utdelningsportfölj

EFN Börslunch pratade häromdagen utdelningsaktier med Johan Stein som även i år hade med sig en egenkomponerad utdelningsportfölj. Johan gästade Börslunch för ett år sedan och hade då med sig en utdelningsportfölj för 2017/2018.
Det är en imponerande utveckling om 21% som den portföljen bjudit på, särskilt om man jämför med motsvarande index Six Return som gått upp 3% under samma period. Det bör tilläggas att det inte bara är utdelningar som jagas här, utan bolagens totalavkastning.
AktieUtveckling
Fortum51%
Nobina20%
Sagax15%
Sparebanken Vest2%
Swedbank−4%
Tele229%
Weifa37%
Totalavkastning21%

Självklart presenterades även en utdelningsportfölj för 2018/2019 och hur den utvecklas återstår ju att se om ett år. Det här är innehållet i den aktuella portföljen som även den består av en blandning nordiska bolag:

AktieDirektavkastning
ABG Sundal Collier8,5%
Clas Ohlson8,3%
Marine Harvest7,4%
Nordea8,2%
Peab5,7%
Resurs Bank3,3%
Sdiptech Pref7,3%
Genomsnitt7,0%

Riktlinjerna kring hur dessa portföljer komponerats framförs inte, och man kan fråga sig varför fjolårets vinnare byts ut. Johan lyfter fram Clas Ohlson och Nordea och anser att dessa bolag har en mycket stabil position inom respektive sektor och bör gå en ljus framtid till mötes. Jag hade gärna hört resonemangen kring samtliga innehav samt motiverat varför just dessa aktier är intressanta just nu.
Två av bolagen från den aktuella portföljen återfinns bland mina egna innehav där Resurs Bank utgör en mindre del av Utdelningsportföljen där jag endast har svenska innehav. Marine Harvest har jag i den utländska utdelningsportföljen.

Ni kan se hela avsnittet av Börslunch här:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar