torsdag 12 januari 2017

Aktiepoddar

Som ni kan se är denna sida hopplöst utdaterad. Även om den är tillgänglig via hyperlänkar så har jag inga planer på att uppdatera den, men förhoppningsvis kan den slussa dig vidare till lite intressant lyssning så jag låter den ligga kvar på interwebben tills vidare.

Podcasts, eller poddar som de kallas i folkmun, är i sig inget nytt fenomen men på sistone har jag upptäckt fördelen med många av dessa i kombination med manuellt och inte särskilt tankekrävande verksamhet.

Det är nämligen så att det ska tapetseras och målas om hemma i lägenheten och att samtidigt ha en pod i örat och insupa kunskap passar utomordentligt bra till denna aktivitet. Funkar precis lika bra när du diskar, viker tvätt eller någon av de andra mindre spännande aktiviteter som vardagslivet kräver.

Personligen föredrar jag poddar som rör finans, ekonomi och/eller börsen. Här är några poddar jag just nu tycker är intressanta och spännande.

PrataPengar
Unga Aktiesparares VD Philip Scholtzé och Nicklas Andersson tar upp frågorna som rör sparande, aktier, fonder, privatekonomi, börsen, pension och mycket mer.
Lyssna via hemsidanSoundcloud eller iTunes.
Börspodden 
Två daytraders vid namn John & Johan diskuterar (ofta med intressanta gäster) läget på börsen, stora och smål bolagshändelser samt pratar om sina egen handel.
Lyssna via hemsidanSoundcloud eller iTunes.


Vargen i Valla
Börsgruppen vid Linköpings Universitets varvar makro- och bolagsanalyser med inspirerande intervjuer. Analyserna som diskuteras kan även läsas i sin helhet på http://www.borsgruppen.se/analyser/.
Lyssna via hemsidan eller iTunes.
Sparpodden
Rattades tidigare av Jan Dinkelspiel och Günther Mårder men levereras numera av Nordnest Sverigechef Eva Trouin, Nordnets sparekonom Joakim Bornold och börsskribent Peter Benson. Dessa diskuterar privatekonomi i stort samt svarar på lyssnarnas frågor. Ställ dina egna frågor genom #sparpodden.
Lyssna via Spotify, Soundcloud eller iTunes.
Fill or Kill
Tre anonyma och väldigt engagerade daytraders med bred Östermalssdialekt snackar börs och finans samt delar med sig av sina tradingerfarenheter.
Lyssna via hemsidan, Soundcloud eller iTunes.

Investpodden
Investpodden lär dig hur du investerar. Ronja & Ted intervjuar spännande gäster och inspirerar dig att investera.
Lyssna via hemsidan, Soundcloud eller iTunes.


Plånboken
Ekonomijournalistik som alla förstår, som P1 själva uttrycker det. Mångsidigt och intressant program om hushållsekonomi och konsumentfrågor.
Lyssna via Sveriges Radio eller iTunes.
Har ni några ytterligare favoritpoddar som är värda att nämna? Tipsa gärna mig och alla andra som råkar snubbla in på sidan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar