måndag 22 oktober 2018

Veckan som gick: Vecka 42

Ännu en volatil börsvecka ligger nu bakom oss och vi tar sikte på en förhoppningsvis upplyftande rapportperiod. Utdelningsportföljen är denna vecka märkt av både upp- och nedgående bolag till följd av rapporter i synnerhet, men även en fortsatt orolig börstillvaro i allmänhet.

Bästa innehav:
Utdelningsportföljens största innehav Castellum rapporterade under veckan och marknaden mottog den rapporten med gott humör. Aktien slutade veckan hela 6% upp och det var ett välbehövligt lyft för en annars rätt så sargad portfölj. Tack vara den fina utvecklingen utgör nu Castellum närapå 11% av portföljen vilket är lite i överkant. Det blir dock inte frågan om någon försäljning utan jag kommer snarare sakta ned lite på inköpsfrekvensen i detta fina bolag.
Även Investor, som är portföljens näst största innehav, rapporterade men där blev det ingen större kurspåverkan och aktien avslutar veckan på +1,9%.

Sämsta innehav:
Tyvärr verkar det som att BillerudKorsnäs kämpar på i fortsatt motvind. Rapporten var inget vidare och aktien straffades med att under veckan rasa 12%. Bolaget utgör ingen större del av Utdelningsportföljen och i takt med att aktien tappar i värde sjunker så även andelen som i skrivande stund är nere på 1,8%. Jag låter ytterligare inköp vänta tills bolaget återigen visar styrketecken och kursen handlas ovanför MA200.

Utdelningsportföljens utveckling:
Utdelningsportföljen lyckades hålla näsan ovanför vattenytan och avslutade veckan på blå siffror, riktigt härligt att se!
Förutom nämnda bolag rapporterade bland annat även Telia och Skanska under veckan som gick. Telia passade även på att hålla x-dag samma dag som rapporten släpptes varpå aktien handlades ned i stort sett i linje med utdelningen på 1,15 kronor.
Rapportfloden tilltar rejält under vecka 43 och många av portföljens tungviktare ska bekänna färg, bland annat Axfood och Handelsbanken i sällskap av resterande nordiska storbanker lämnar rapport samt mitt nästa största investmentbolag, Kinnevik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar