tisdag 12 september 2017

Skatta inte bort folkets sparande!

Jag tror inte att någon aktieintresserad har missat att regeringen på Vänsterpartiets initiativ planerar att höja skatten på ISK och KF från och med 1 januari 2018. Nyheten slog ner som en bomb och förstörde helgfriden för många. 
Även om skattehöjningen inte är någon procentuell chock så är det helt klart olustigt att de nu riktar in sig på att plocka av folkets sparpengar, som redan har blivit beskattade vid förtjänst.
Man använder även argumentet att VP konto beskattas med 30% som en ursäkt för höjningen, med den inte så illa dolda intentionen att det minsann finns plats för ytterligare skattehöjningar på ISK och KF.

Vänsterpartiet har även mage nog att sälja in det hela som en vinst för jämställdheten. En skatt som drabbar 2 miljoner svenska män och kvinnor som tar ansvar för sin ekonomi och framtida försörjning? Ja, en jävla soppa av populism och klåfingrig girighet som Vänsterpartiet inte sällan förknippas med.

Min första tanke när jag läste om förslaget var att nu är det dags att plocka fram högafflarna och göra uppror mot förslaget. Avanzas mesta hängselkändis Claes Hemberg har nu startat en namninsamling som du självklart ska skriva på här!
Uppropet stöds av flera organisationer så dela även vidare till dina vänner under #sparaärbra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar