torsdag 13 april 2017

Glad påsk med Warren Buffett

Såhär års när börsen håller stängt i 4 dagar, kan man lugnt kan lägga sig på sofflocket och passa på att förkovra sig i litteratur och film som har med just börsen att göra, så att man är i god form när callen ringer på tisdag morgon!

Jag har idag rivstartat med HBOs dokumentär om Warren Buffetts liv och leverne, Becoming Warren Buffett heter den och vi får här ta del av Warrens livshistoria.
Även om det fokuseras mycket på hans uppväxt och familjerelation, så bjuds det även på en drös med visdomsord och han delar även med sig av sin affärsstrategi vilket han gjort honom till en av världens absolut rikaste personer.

Dokumentären är från 2017 och även om den inte går in på detalj med den aktuella världssituationen, så blev iallafall jag väldigt imponerad av att Warrens främst styrka är precis den som han framhåller mest av allt: tålamod.
Börsen kommer gå upp och ned, och detta kommer att öppna upp möjligheter att köpa fantastiska bolag till bra priset.  Eller som han säger själv "It is better to buy a wonderful company at a fair price, than a fair company at a wonderful price". Svårt att säga emot det resonemanget.

I slutändan är det tålamod och långsiktighet som lönar sig. Ränta-på-ränta och investeringsdisciplin i kombination med att varje dag göra något man älskar låter som ett väldigt bra recept på ett trivsamt liv.
Warren skrockar mysigt hela tiden när man kör samma väg till sitt kontor som han gjort de senaste 54 åren. Han njuter helt klart av att dela med sig om sina kunskaper till yngre människor. Han har en väldigt sund människosyn och framstår som väldigt jordnära och ödmjuk. Man kan bara hoppas att man själv är vid lika god vigör och inställning när man själv är 84 år.

Dokumentären kan ni se här: https://se.hbonordic.com/movies/becoming-warren-buffett/
det går utmärkt att signa upp sig på en månads gratis prenumeration av HBO Nordic.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar